Så kan du lære det!

Når jeg er ude med Bibelen Live, spørger folk ofte om jeg har klæbehjerne, hvilket jeg svarer klart nej til! Derefter spørger mange typisk, hvordan jeg  har lært så mange tekster udenad. Derfor tilbyder jeg denne workshop, som bl.a. henvende sig til præster og andre, som til daglig formidler ord og læser tekster højt for en forsamling. Workshoppen kan fint være for alle, da det ikke mindst handler om, hvad man selv kan få ud af, at arbejde med tekster på denne måde. F.eks. har jeg lavet mange workshops med konfirmander.

workshop, bibelen, udenad, tekst udenad, lære udenad, formidle, live

Foto: Jesper Smalbro

Billedet herover er taget under en workshop på Hedemølle Efterskole, mens eleverne var i fuld gang med at lære en tekst udenad.

Workshoppen har tre dele:

  • Først skal I lytte og opleve Bibelen Live. Hvilken tekst og hvor meget aftaler vi og I kan se mulighederne her.
  • Derefter vil jeg fortælle hvordan jeg arbejde med teksten. Dette gælder både med hensyn til at lære udenad og med hensyn til at formidle indholdet for andre.
  • Det tredje - og vigtigste - er, at I selv skal prøve at lære noget udenad og formidle det for hinanden. Dette kan være en tekst, som I vælger hjemmefra (ca. 100-150 ord) eller en jeg vælger for jer. For præster kunne det f.eks. være den kommende søndags prædiketekst.